Verbindende Communicatie

Verbinding vinden, of in verbinding uit elkaar gaan. Het kan! Verbindende Communicatie zorgt voor een wereld die voor iedereen werkt. Wil je met empathie reageren op je medemens, ongeacht of je hem of haar begrijpt? Feedback geven die ook ontvangen wordt? Verbindende communicatie gaat voorbij oordelen en belangen maar onderzoekt de werkelijk onderliggende behoeften. Het doel is duurzame oplossingen en menswaardige behandelingen.

Geweldloze communicatie

Verbindende Communicatie is hetzelfde als Geweldloze Communicatie en werd ontwikkeld door psycholoog Marshall Rosenberg. Hij heeft het uitgebouwd tot een interpersoonlijke communicatiemethode. Het is een taal van mededogen en compassie. De essentie is dat we allemaal fundamentele behoeften hebben, die universeel menselijk zijn. Oog hebben voor deze behoeften, zowel van jezelf als anderen, of sterker nog: deze erkennen, haalt de strijd uit conflicten. Vervolgens is de vraag: hoe kan je dit oplossen, waarbij beider behoeften maximaal worden vervuld? Als partijen elkaars behoefte kunnen benoemen, is ieder conflict snel opgelost.

De stappen van Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie zorgt voor een wereld die voor iedereen werkt. Daar zijn we bij Buro Pontifex van overtuigd! Verbindende Communicatie zit in ons DNA en is verweven in onze manier van werken. Het proces van Verbindende Communicatie:

Met onze training en coaching in Verbindende Communicatie helpen we jou of je organisatie om deze manier van communiceren je eigen te maken. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!