Ouderschapsbemiddeling

Als je gaat scheiden transformeert jullie relatie van (ex)partners naar een relatie als collega-ouders. Als ouder wil je het beste voor je kind. Een kind heeft baat bij ouders die op een respectvolle en samenwerkende manier hun rol als collega-ouders na de scheiding kunnen vervullen. Maar soms lukt het niet om die relatie als collega-ouders vorm te geven. Dat kan zowel tijdens de scheiding niet lukken als in de periode daarna. Ouderschapsbemiddeling van Buro Pontifex kan jullie hierbij helpen.

Met de ouderschapsbemiddeling van Buro Pontifex begeleiden we jullie bij het vormgeven van jullie relatie als collega-ouders. Dat doen we door eerst aandacht te geven aan jullie relatie als ex-partners. Wat is er nodig om het verleden af te kunnen sluiten? We begeleiden jullie van ex-partners naar collega-ouders. Oude vormen van communicatie die niet helpend zijn, worden losgelaten. Nieuwe vormen van communicatie die dienend zijn aan het collega-ouderschap worden aangeleerd. Zodat jullie in staat zijn om de gemeenschappelijke zorg voor jullie kinderen samen te dragen.

Ouderschapsbemiddeling via Buro Pontifex

Bij ouderschapsbemiddeling staat het verbeteren van jullie relatie als collega ouders voorop, met als belangrijkste doel dat de kinderen beschikken over aanwezige en betrokken ouders in hun leven. Een traject ouderschapsbemiddeling kan helpen om te komen tot een ouderschapsplan bij mensen die zich nog in de scheiding bevinden. Als jullie al gescheiden zijn kan een traject ouderschapsbemiddeling aanleiding zijn tot het actualiseren of vernieuwen van het bestaande ouderschapsplan.

Contact

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een eerste verkennend gesprek.