Notariële begeleiding en advies

Het is de kracht van Buro Pontifex om oog te hebben voor zowel de emotionele én zakelijke aspecten van een scheiding. Daarom werkt Buro Pontifex nauw samen met Trouw Notarieel Jurist. Na een scheiding moeten er, afhankelijk van jullie specifieke situatie, namelijk nog een aantal belangrijke zaken geregeld worden. Hierbij kan een notaris benodigd zijn. 

Bijvoorbeeld als jullie een eigen woning hebben en één van jullie in de woning blijft wonen. Dan moet het huis en de hypotheek op naam van die partner gezet worden. Na een scheiding is het daarnaast noodzakelijk om de erfrechtelijke situatie (opnieuw) te beoordelen. De scheiding heeft immers gevolgen voor jullie persoonlijke en financiële situatie. 

Ook is het belangrijk om na te denken over je inkomen mocht je ex-partner komen te overlijden. Op het moment dat er sprake is van kinder- en/of partneralimentatie, dan komt dit te vervallen wanneer je ex-partner overlijdt. Als jullie kinderen hebben, dan betekent dat in een dergelijke situatie vaak dat de zorg en de kosten voor de kinderen volledig terecht komt bij de nog levende ouder. Dit kan bijvoorbeeld weer gevolgen hebben voor het aantal arbeidsuren wat er gewerkt kan worden. Om de gevolgen op financieel gebied te beperken of op te vangen, kunnen jullie een Overlijdens Risico Verzekering (ORV) afsluiten. 

Meer weten over notariële begeleiding bij scheiding?

Wil je meer weten over notariële begeleiding rondom de scheiding? We vertellen je er graag meer over.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Jacqueline Trouw werkt als Notarieel Jurist samen met Buro Pontifex.