Coaching voor volwassenen

Door het proces van scheiden komt je leven op zijn kop te staan. Je leven kan even heel onzeker aanvoelen. Misschien raakt de turbulentie van de scheiding wel andere gebeurtenissen in je leven aan waardoor het extra heftig aanvoelt. Een scheiding is tegelijkertijd een rouwproces. Er moet iets losgelaten worden wat er niet meer is. Het verschilt van persoon tot persoon hoelang de rouw na de scheiding duurt. Elke scheiding is anders en iedereen verwerkt die op zijn eigen manier.

Coaching tijdens de scheiding

Individuele begeleiding door een coach/therapeut kan helpend zijn aan het scheidingsproces. Door iemand met je mee te laten kijken, krijg je handvatten aangereikt hoe om te gaan met de situatie. Wat is van jouw en wat hoort bij de ander? Wat kun jij doen om de dynamiek tussen jullie beter te laten verlopen? Door je te laten begeleiden bij de emotionele aspecten, zul je beter in staat zijn om de praktische kant van de scheiding en alles wat er geregeld moet worden, het hoofd te bieden.

Coaching na de scheiding

Ook na de scheiding kan coaching van grote waarde zijn. Want wanneer alles praktisch gezien geregeld is, moet de scheiding nog emotioneel verwerkt worden, waarbij begeleiding kan helpen. Kun je de scheiding accepteren en een plaats geven? Of loop je nog rond met veel onbeantwoorde vragen? Met coaching na de scheiding leer je wat je eigen aandeel in de relatie was en wat het aandeel van je ex-partner was. Het biedt extra ondersteuning bij het vinden van acceptatie. 

Behoefte aan coaching tijdens of na de scheiding?

Behoefte aan extra begeleiding tijdens of na de scheiding? We vertellen je er graag meer over.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Hélène Nijhoff is als coach en therapeut verbonden aan Buro Pontifex.